Fie că te-ai săturat de înghesuiala din mașină, de portbagajul neîncăpător când pleci în vacanță, fie că familia se reconfigurează cu un nou membru, ai decis că este timpul pentru o mașină mai spațioasă. Pentru amatorii de ieșiri în natură și offroad, dar și pentru familiile numeroase, SUV-urile se mențin și în 2024 în preferințele șoferilor din România.

Dacă achiziția unui astfel de model de automobil se află pe lista ta cu lucruri de făcut anul acesta, în articolul de față îți vom prezenta cele mai importante 3 aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi un SUV rulat.

1. Alege modelul de SUV potrivit pentru nevoile familiei

Înainte de a începe să testezi SUV-uri de ocazie, gândește-te la ceea ce îți dorești de fapt de la o mașină. De exemplu, mașina ideală de zi cu zi pentru tine are două sau trei rânduri de scaune? Aventurile voastre de familie necesită tracțiune integrală sau tracțiunea pe două roți este suficientă?

Odată ce ai toate cerințele în minte, fă cercetări. Descoperă ce modele oferă caracteristicile pe care le dorești. SUV-urile second-hand sunt disponibile într-o varietate de niveluri de echipare, care oferă diferite grade de confort, tehnologie, siguranță și caracteristici de performanță. Poți opta pentru tehnologia japoneză și performanțele ei recunoscute ale unui Subaru Forester 2.0 XT Executive 4WD.

Cu siguranță ar putea să te atragă și rigurozitatea nemțească a fabricației mai noului  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Life 4Motion cu motor Diesel de 200 CP și o capacitate de 1968 cc, transmisie automată și un consum rentabil.

La fel de bine te poți orienta și pentru un SUV creat pentru nevoile românilor și nu numai, autohtona Dacia Duster 1.5 dCi Comfort 4WD. Cele amintite și multe alte modele sunt potrivite pentru cei care își doresc tracțiune integrală și multe aventuri interesante în vacanțe originale. Pentru modelele crossover există, de asemenea, o mulțime de variante atractive.

2. Alege un SUV rulat de un dealer de încredere

Îți dorești desigur fiabilitate și siguranță pentru familia ta atunci când conduci un SUV rulat. Achiziția de la un dealer de încredere te scapă de pericolele reprezentate de mașinile cu kilometrajul fals, defecțiuni ascunse și reparații costisitoare. La Spotawheel, fiecare vehicul pus în vânzare trece printr-o inspecție amănunțită.

Mașinile sunt verificate și testate tehnic în peste 200 de puncte, iar cumpărătorul poate vizualiza un raport de inspecție cuprinzător, pentru care ne asumăm răspunderea, aspect certificat și de garanția oferită la achiziție, de până la 5 ani.

3. Fă un test drive și o verificare proprie

Spotawheel îți oferă posibilitatea de a efectua un test drive cu mașina dorită. Așadar, poți face un test de condus cu modelul de SUV ales, pentru a vedea în ce măsură corespunde așteptărilor și nevoilor tale.

Pentru orice SUV asupra căruia te decizi, ar fi bine să treci în evidență câteva detalii de bază:

  • Urme de rugină. Verifică dacă nu sunt daune cauzate de rugină la nivelul roților, al panourilor și al vopselei.
  • Geamuri deteriorate. Asigură-te că geamurile, farurile și suprafețele farurilor spate sunt netede și fără semne.
  • Suspensie uzată. Poți verifica suspensia apăsând în fiecare colț al vehiculului. Dacă suspensia ricoșează de mai multe ori, este posibil să existe o problemă.
  • Anvelope uzate. Verifică dacă există uzura excesivă sau neuniformă a benzii de rulare și crăpături de pe suprafața anvelopelor.
  • Mirosul interior. Un miros de mucegai poate indica o problemă legată de tapițerie sau de filtre. De asemenea, mirosul persistent de fum este dificil de îndepărtat.
  • Tapițerie uzată. Asigură-te că scaunele sunt în stare bună. Dacă tapițeria este pe punctul de a crăpa, te-ai putea confrunta cu o factură costisitoare pentru reparații.
  • Senzația pedalei și a direcției. În timpul testului de condus, asigură-te că direcția se simte sigură și nu este slăbită. Pedalele trebuie să se simtă presurizate corespunzător, nu moi sau spongioase.
  • Deteriorări cauzate de apă. Inspectează acoperișul cabinei și cala de marfă pentru semne de scurgeri, cum ar fi petele care indică dâre de apă.

Sunt aspecte pe care mecanicii noștri le-au verificat deja și te poți încredința la drive test de calitatea, siguranța și confortul la condus al automobilelor comercializate de Spotawheel. Suntem cei mai exigenți examinatori și dovadă în acest sens este faptul că, din cele 300.000 de mașini inspectate anual, cumpărăm pentru revânzare doar 30.000 dintre ele.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!