Mașinile asiatice s-au impus pe piața europeană și concurează azi cu modele celebre produse pe bătrânul continent. Se pare că japonezii și coreeni au înțeles perfect preocupările omului modern și s-au concentrat pe fiabilitate, utilitate pe termen lung și consum redus de combustibil. Nu la fel de elegante și de performante în materie de viteză precum automobilele europene, modelele asiatice au un design sport cu accente futuriste, sunt rezistente și se comportă bine la drum lung.

În materie de mașini rulate, ca raport fiabilitate-preț, mărci precum Toyota, Kia, Nissan, Hyundai sau Mazda te pot convinge fără prea mult efort. Dar să vedem ce modele ai putea alege de la acești producători și să te bucuri de o experiență confortabilă la condus atât pe străzile aglomerate ale orașului, cât și la drumurile lungi.

Toyota Avensis

Toyota Avensis este, fără îndoială, o mașină de familie cu mult spațiu în interior, cu un preț accesibil și performanțe bune la drum. Toyota oferă trei opțiuni de motorizare – diesel de 1,6 sau 2,0 litri și una pe benzină de 1,8 litri, dintre care am recomanda pentru putere și fiabilitate varianta diesel de 2,0 litri, un motor care combină emisiile rezonabile de CO2 cu performanțe respectabile. Mașina de 1,6 litri poate fi mai economică, dar se comportă mai greoi pe șosea.

Modelul Toyota Avensis 2.0 D-4D Premium este dotată cu sistem de climatizare, navigație prin satelit, jante din aliaj și o cameră pentru vedere în spate. Aceasta variantă diesel oferă multă flexibilitate de la turații mici, spre deosebire de cea de 1,6 litri, care are un motor destul de slab pentru o mașină de dimensiunile ei. În ceea ce privește Toyota Avensis pe benzină, consumă mai mult combustibil, însă are avantajul unei cutii de viteze automate.

Kia Sportage

Kia proiectează adesea o alură sportivă pentru vehiculele sale, iar acest lucru este evident în cazul Kia Sportage, care își merită numele. Pe parcursul producției acestei generații actuale, Sportage a oferit conducătorilor auto atât o manevrabilitate agilă, cât și o performanță puternică. Dacă îți dorești o mașină de familie, Kia Sportage nu este pentru tine. Spațiul extrem de confortabil pentru șofer și pasagerul de pe scaunul din dreapta și dotările de pe bord sunt caracteristici remarcabile, însă mașina pierde la capitolul spațiul pentru pasagerii din spate și portbagaj mic.

Suspensiile bine reglate pentru față oferă o experiență excelentă la condus, putere și agilitate, care se pot simți destul de ferm în spate. Variantele diesel 2.0 CRDi au cutia de viteze automată și sunt opțiuni fiabile ca mașini rulate.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai domină cu siguranță clasa SUV-urilor compacte și este o alegere frecventă pentru un automobil fiabil, de familie, excelent pentru drumurile din România, și cu un spațiu generos pentru pasageri și bagaje. A fost lansat pe piață în anul 2007 și a înregistrat recorduri în vânzări, cu aproximativ 2.3 milioane de mașini vândute.

Deși nu înregistrează performanțele unui Kia Sportage, în materie de fiabilitate, siguranță și confort, Qashqai are multe plusuri, precum o mulțime de dotări standard pentru siguranță, poziție excelentă la condus și un interior inteligent. Capacitatea motorului pare mică pentru o mașină de dimensiunile ei, însă Qashqai de 1,3 litri poate accelera până la 60 mph de la plecare, într-un timp de 9,9 secunde, ceea ce este o performanță deloc de neglijat.

Hyundai ix35

Unele mașini rulate sunt ușor de recomandat, iar Hyundai ix35 este printre ele. Poate nu la fel de puternic precum Nissan Qashqai, ix35 este sigur și previzibil, în special versiunile aderente cu tracțiune integrală. Toate modelele au un pronunțat caracter practic pentru familii, datorită unui portbagaj vast de până la 591 de litri și unui spațiu de depozitare larg și util.

Arătos, ușor de condus și cu un consum rezonabil de combustibil, Hyundai ix35 este una dintre cele mai bune mașini de familie pe care le poți achiziționa.

Mazda CX-5

Iată un model foarte apreciat în clasa SUV-urilor compacte, datorită designului său elegant, manevrabilității agile și calității superioare a interiorului. Cu linii fluide și o grilă frontală ușor de distins în trafic, Mazda CX-5 atrage atenția, oferind în același timp o experiență de condus plăcută datorită suspensiei bine ajustate și motorizărilor pe benzina sau diesel cu ajutorul cărora se obțin putere și economie de combustibil. Interiorul este bine echipat, cu materiale de înaltă calitate și un sistem de infotainment ușor de utilizat. În plus, CX-5 oferă un pachet complet de caracteristici de siguranță avansate, ceea ce îl face o alegere sigură și sofisticată în segmentul său.

Pentru fiabilitate, utilitate, rezistență și prețuri accesibile, tehnologia asiatică în domeniul auto și-a dovedit meritele și a reușit să pătrundă pe o piață europeană cu o personalitate bine definită și care părea că acoperă toate nevoile consumatorilor. Branduri ca Toyota, Kia, Nissan, Hyundai, Mazda sau Suzuki sunt remarcate frecvent pe șoselele din România și se adaptează excelent particularităților de trafic din țara noastră.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!