Dacă îți dorești o mașină fiabilă și funcțională, cu o conducere fluidă și spațiu suficient pentru o familie, cu Skoda Octavia nu vei da greș. Modelul produs în prezent de Grupul Volkswagen, care a preluat afacerea de la cehi în 1991, nu mai seamănă ca design cu varianta inițială din 1959, însă tehnologia a trecut testul timpului, marca cehă remarcându-se pe piață cu lejeritate și atunci, și acum. Este o mașină iubită de români, datorită versatilității sale, dimensiunilor interioare generoase și formei clasice elegante. Să vedem însă care sunt aspectele în care Skoda Octavia excelează.

Design clasic și elegant, de mașină premium

Skoda Octavia este o mașină de dimensiuni medii, însă în limita de sus a intervalului, pentru a îmbina în mod inspirat eleganța cu funcționalitatea. Are un design clasic, cu linii bine conturate, emanând siguranță și caracter și făcându-se remarcată pe șosele fără inovații și concept îndrăzneț. Este ca o femeie frumoasă care știe că e atrăgătoare și nu se străduiește să placă.

Partea frontală are aspect aerodinamic, datorită botului ascuțit, iar lateralele sunt suple și rafinate. Forma distinctivă este dată de spatele alungit, de break, care ne duce și la o altă calitate pentru care este atât de apreciată.

Cât de spațioasă este Skoda Octavia?

Skoda Octavia este o mașină de familie spațioasă și bine construită, în care șoferul și pasagerii se simt confortabil, iar portbagajul este mai mult decât generos, capacitatea lui variind de la 590 la 640 de litri, în funcție de anul de fabricație. Există spațiu suficient pe scaunele din față pentru ca șoferii înalți să se simtă confortabil, iar spațiul pentru picioare de pe bancheta din spate este la egalitate cu al multora dintre mașinile considerabil mai scumpe și semnificativ mai mari.

Povestea merge mai departe atunci când verifici portbagajul. Deschizi capacul larg al portbagajului în stil hatchback și vei găsi un spațiu de încărcare suficient de încăpător pentru mai multe valize sau un cărucior mare pentru copii. Rabatezi scaunele din spate și va încăpea și o bicicletă. Unele modele dispun de posibilitatea de reglare a podelei portbagajului, însă nu este o opțiune standard.

Cum este Octavia la drum?

Octavia dispune de o gamă de motoare familiare Grupului Volkswagen. Printre acestea se numără un benzinar de 1.0 litri și 113 CP, un benzinar de 1.4 litri și 148 CP (înlocuit ulterior cu unul de 1.5 litri), un benzinar de 2.0 și 190 CP, un diesel de 1,6 litri și 113 CP și un diesel de 2.0 litri și 150 CP. Toate opțiunile de motorizare oferă performanțe adecvate și sunt capabile să parcurgă distanța de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde, deși unitățile mai mari sunt mai flexibile și mai potrivite pentru rularea pe autostradă și pentru condusul pe drumuri de țară.

Motoarele Skoda Octavia sunt un exemplu de echilibru între putere și economie de combustibil. Dacă parcurgi suficienți kilometri pentru a avea nevoie de eficiența consumului de combustibil a unui diesel, 2.0 este cel pe care trebuie să-l ai, deoarece este mai lin și mai energic decât 1.6.

Este o mașină silențioasă, ar trebui turată mult peste banda sa naturală de putere și cuplu pentru a o face să sune cât de cât zgomotos. Anvelopele cu pereți laterali groși și o bună izolare împotriva vântului fac din ea un model de croazieră foarte confortabil.

Skoda Octavia are comenzi ușoare care o fac ușor de condus atât în oraș, cât și pe autostradă. Frânele puternice și direcția precisă îți oferă multă încredere la volan. Un sistem infotaiment foarte bine pus la punct te va asista la drumurile lungi. Se conectează ușor la smartphone, astfel încât îți poți îmbunătăți experiența utilizând aplicații utile la condus în acest mod.

Fiabilitate și întreținere

În ceea ce privește fiabilitatea modelelor din perioada 2013-2020, Skoda Octavia a fost apreciată ca mașină rentabillă, modelul pe benzină situându-se în prima parte a unui clasament cu studii pe 37 de mașini, în care Octavia a ocupat un onorabil loc 15. În ceea ce privește motorul diesel, rezultatele au fost chiar mai bune, un loc 9 în categoria autoturismelor de familie fiind mai mult decât lăudabil.

Întreținerea este mai ieftină decât la mulți rivali, iar Skoda are un sistem de prețuri fixe pentru mașinile cu o vechime mai mare de trei ani. Trebuie menționat faptul că toate Octavia diesel și majoritatea celor pe benzină au o curea de distribuție care trebuie înlocuită la fiecare cinci ani la un dealer Skoda.

Skoda Octavia reprezintă un partener de încredere pentru călătoriile lungi și aventurile zilnice pe șosea. Cu un design clasic și elegant, Octavia îmbină în mod echilibrat eleganța cu funcționalitatea, oferind un spațiu generos atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Performanța motoarelor este remarcabilă, asigurând atât putere, cât și economie de combustibil, iar conducerea fluidă și silențioasă adaugă un plus de confort la volan. Fiabilitatea și întreținerea accesibilă fac din Skoda Octavia o alegere înțeleaptă pentru cei care caută o mașină practică și de încredere pentru drumurile lungi și aventurile de zi cu zi.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!