SUV-urile (prescurtarea de la Sport Utility Vehicle, în traducere liberă „vehicul utilitar sportiv”) sunt printre cele mai căutate modele de mașini în prezent, datorită versatilității lor, fiabilității și robusteții. Sunt potrivite drumurilor din România, se descurcă excelent în oraș și sunt opțiunea ideală pentru vacanțe în mijlocul naturii și călătorii lungi. Din această categorie, surorile Nissan Qashqai și Nissan Juke se dovedesc alegeri inteligente pentru un SUV de familie, cu spațiu interior generos, accent pe siguranță și o experiență confortabilă a condusului.

Înainte de a te decide pentru unul dintre aceste modele, poți citi în acest articol care sunt diferențele dintre ele și care ar fi cea mai bună soluție pentru nevoile tale.

Aspectul exterior – dimensiuni si design

În ceea ce privește dimensiunile celor două modele de Nissan, Qashqai este cu siguranță mai mare și mai spațios pentru pasagerii din spate. Trei persoane adulte vor sta mai confortabil pe bancheta din spate a unui Qashqai. Are un design clasic, compact, cu linii elegante și sobre. Nissan Juke este însă mai îndrăzneț și cu siguranță va atrage atenția pe șosele, remarcându-se vizual pentru o mașină din categoria SUV. Farurile în formă de semn de exclamare îi dau un aer îndrăzneț.

Diferențele se explică și prin data apariției celor două automobile produse de japonezii de la Nissan. Prima generație de Qashqai a fost lansată pe piață în anul 2007, înregistrând de atunci un record de vânzări, fiind modelul cu cel mai mare succes comercial în istoria de 83 de ani a mărcii Nissan, cu aproximativ 2.3 milioane de mașini vândute. Apărută pe piață în anul 2009, Nissan Juke pare să se adreseze unei categorii de utilizatori mai tineri, care pun accent pe aspect și pe capacitatea de a te face remarcat. Tendința este mai mult către o mașină robustă de oraș care arată bine, aspect confirmat și de faptul că, din 2014, s-a renunțat la 4×4 complet pentru Juke.

Performanțe și fiabilitate

Pentru a compensa faptul că este mașina mai grea, Qashqai are un motor mai mare și mai puternic decât Juke. Pentru comparație, Qashqai de 1,3 litri poate accelera până la 60 mph de la plecare, într-un respectabil 9,9 secunde. Juke, cu motorul său minuscul de 1,0 litri cu trei cilindri, a rămas în urmă, obținând 11,7 secunde pentru aceeași viteză.

Conducând un Qashqai, poți ține pasul cu traficul rapid fără a solicita prea mult motorul, în timp ce pentru a face acest lucru cu Juke este nevoie de un picior drept mai greu, multe turații și schimbări mai frecvente de viteză.

În ceea ce privește cutia de viteze, ambele mașini vin cu sisteme manuale cu șase trepte. Ambele cutii au acțiuni de schimbare relativ ușoare, dar Juke-ul este mai puțin mai greoi la manevrare.

Nissan Juke-ul, mai jos și mai ușor ca design, este mai agil decât Qashqai pe un drum de țară; se înclină mai puțin vizibil prin răsuciri strânse și are o aderență decentă a anvelopelor. Direcția însă este un punct în minus, arătându-se prea dornică să treci înapoi în linie dreaptă, ceea ce poate fi mai puțin distractiv la condus. În schimb, direcția lui Qashqai este mult mai naturală și îți oferă un sentiment mai bun de conexiune cu drumul.

Tehnologie și confort

Atât Nissan Juke, cât și Nissan Qashqai vin echipate cu o serie de tehnologii și caracteristici de confort pentru a face experiența de conducere mai plăcută. Dacă Juke are câteva caracteristici pe partea de infortainment, ecran tactil al sistemului, compatibilitate cu smartphone-urile și tehnologia de asistență la șofat intuitivă și ușor de utilizat, Qashquai pune accent pe un spațiu interior mai mare, și caracteristici de confort, cum ar fi scaunele încălzite și volanul îmbrăcat în piele.

Concluzii

Înainte de a opta pentru unul dintre cele două modele și de a alege o mașină rulată din oferta Spotawheel, este întotdeauna recomandabil să faci un test de conducere cu ambele vehicule și să discutați cu un consultant al dealerului pentru a obține mai multe informații și pentru a evalua care dintre cele două SUV-uri se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale. Ambele vehicule sunt construite cu atenție la detalii și oferă o experiență de conducere plăcută și versatilitatea necesară pentru a satisface cerințele zilnice. Indiferent de alegerea ta, atât Nissan Juke, cât și Nissan Qashqai îți pun la dispoziție o experiență a condusului sigură și confortabilă de a explora lumea cu un SUV de încredere.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!

VEZI AICI MODELE NISSAN JUKE ȘI QASHQAI DE LA SPOTAWHEEL