opel corsa e exterior

Opel Corsa, un model îndrăgit în lumea auto, a evoluat peste ani într-un simbol al fiabilității, flexibilității și plăcerii condusului. Lansat în 1982, a câștigat rapid popularitate ca mașină compactă care oferă caracter practic, confort și accesibilitate. Cu fiecare generație nouă, Opel a rafinat Corsa pentru a satisface pretențiile în creștere ale clienților. A cincea generație Corsa E a dus calitățile modelului la un nou nivel. În acest articol, vom analiza caracteristicile și îmbunătățirile lui Corsa E, precum și cum este văzut de clienți și de specialiștii din piața auto. Îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie înainte de a cumpăra un Opel Corsa E la mâna a doua.

A cincea generație Opel Corsa E

Lansat în 2014, Corsa E a adus îmbunătățiri substanțiale față de predecesorul său (Corsa D, firește). A venit cu un design exterior fresh, cu linii elegante și îndrăznețe. Materialele de calitate ridicată de la interior au accentuat rafinamentul și confortul general. De asemenea, Corsa E a venit și cu avansuri tehnologice, cu dotări precum sistem de infotainment cu ecran tactil, diverse opțiuni de conectivitate și sisteme avansate de siguranță.

Corsa E a primit recenzii favorabile din partea jurnaliștilor și clienților. A fost lăudat pentru aspectul elegant, manevrabilitate și motoare eficiente. Mai mult, a primit și diverse distincții, cum ar fi titlul de “Mașina Anului” în mai multe țări europene, care i-au consolidat poziția de concurent de top în segmentul mașinilor compacte, unde concurența e acerbă.

Motoarele disponibile pe a cincea generație Opel Corsa E

opel corsa e rear

Lansat în vârful valului de reducere a capacității motoarelor la nivelul tuturor mărcilor importante de pe piața europeană, motorul cel mai mediatizat oferit pe Corsa E a fost ECOTEC-ul turbo de 1 litru, un propulsor complet nou. Opel a oferit și o varietate satisfăcătoare de motoare mai… clasice. Iată lista completă de motorizări:

  • 1.0 ECOTEC (trei cilindri, benzină, 89 cp and 113 cp)
  • 1.2 (patru cilindri, benzină, 69 cp, până în 2018)
  • 1.4 (patru cilindri, benzină, 89 cp, plus o versiune turbo cu 99 cp)

 

  • 1.3 CDTI (patru cilindri, diesel, 74 cp și 94 cp)

 

  • 1.4 (patru cilindri, GPL, 90 cp)

 

În funcție de piață, transmisiile disponibile pentru Opel Corsa E erau o manuală în 5 sau 6 trepte, o automată în 6 trepte și o manuală robotizată în 5 trepte.

Plusuri pentru a cincea generație Opel Corsa E

Corsa E a prezentat mai multe caracteristici care au diferențiat acest model de principalii rivali. În recenziile din perioada lansării au fost lăudate direcția precisă, șasiul și varietatea de motoare potrivite pentru toate nevoile și stilurile de condus. Motoarele eficiente oferă un consum impresionant, fără compromisuri vizavi de performanțe. În plus, Corsa E excelează în privința spațiului interior și a caracterului practic, fiind o alegere ideală pentru navetă în oraș și utilizare zilnică.

Minusuri pentru a cincea generație Opel Corsa E

Deși Corsa E are numeroase plusuri, a și fost criticată în anumite aspecte. Printre criticile aduse s-au numărat confortul suspensiei la deplasare pe suprafețe neregulate, iar câțiva clienți a raportat probleme la componentele electrice sau probleme minore de fiabilitate. Acestea au fost însă cazuri izolate.

Ce Opel Corsa E să cumpăr?

opel corsa e interior

Când iei în calcul să-ți cumperi un Corsa E rulat, varianta cea mai populară și mai fiabilă pe care o poți alege e motorul pe benzină de 1,4 litri, cuplat cu o transmisie manuală. Astfel, te vei bucura de un bun echilibru între performanțe, economie de carburant și preț. Trebuie, desigur, să ții cont de istoricul și starea individuală a fiecărei mașini atunci când iei decizia de cumpărare. Ar mai fi de menționat că nu există un model facelift de căutat pe piață, pentru simplul fapt că Opel Corsa E nu a primit facelift. Germanii plănuiau să lanseze următoarea generație, Corsa F, în 2017, așa că nu s-au mai concentrat pe facelift. Deoarece PSA (Peugeot SA, acum Stellantis) a cumpărat Opel de la General Motors în 2017, Opel a ajuns să lanseze a șasea generație a lui Corsa abia în 2019… iar noi am rămas cu același model pe piață timp de 5 ani, lucru neobișnuit în vremurile noastre.

Prețuri pentru Opel Corsa E rulate

Având în vedere întârzierile masive în livrarea mașinilor noi, prețurile mașinilor la mâna a doua au crescut, indiferent de model. Zilele mașinilor nu prea vechi, ieftine (sub 5000 de euro) și fiabile sunt apuse. Pentru un Opel Corsa E în stare bună, te poți aștepta să plătești între 7000 și 11.000 de euro. Ca întotdeauna, reține sfatul nostru general de a cumpăra cea mai bună mașină pe care ți-o permiți (una care a fost îngrijită și căreia i s-au făcut reviziile la timp).

Care sunt alternativele?

Corsa E are concurență puternică în rândul mașinilor compacte, un segment extrem de popular și de aglomerat. Principalii rivali sunt Ford Fiesta (citește articolul nostru despre Fiesta aici), Volkswagen Polo și Renault Clio (citește articolul nostru despre Clio aici). Deși fiecare are punctele sale forte și Fiesta și Clio pot fi considerate mai arătoase, Corsa E s-a remarcat prin manevrabilitate, interiorul confortabil și raportul calitate-preț. În plus, Corsa E a excelat și la capitolul consum și costuri de funcționare reduse, ceea ce reprezintă un avantaj.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, îți redăm încrederea pe care ai pierdut-o în vânzătorii de mașini rulate.

Vindem doar mașini care trec de verificările noastre, pentru care aplicăm cele mai stricte criterii de pe piață (doar 1 din 10 mașini verificate întrunește aceste criterii).

Deoarece avem încredere în inspectorii și mecanicii noștri și credem în transparență fără egal, oferim raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de verificare. În felul acesta, știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, îți oferim posibilitatea de a cumpăra mașina chiar de la tine de acasă, cu drept de rambursare completă a banilor, precum și livrare oriunde în țară!

De asemenea, te sprijinim în continuare cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și credem în asta!