Ca persoană fizică, în viața de zi cu zi, sau ca reprezentant al unei firme, care are nevoie de deplasare pentru afaceri, nu concepi viața fără o mașină viabilă, care să îți ofere mobilitate într-o lume tehnologizată, cu un ritm tot mai accelerat. Până să ajungi să conduci mașina dorită pentru stilul de viață și bugetul tău, iei în considerare toate opțiunile de pe piața auto, indiferent că vrei un vehicul nou, fie unul rulat. Închiriere, leasing sau cumpărare?

Din acest articol vei înțelege care sunt condițiile și care sunt avantajele pentru tine, ale fiecărui tip de contract.

Leasing financiar și leasing operațional – două contracte semnificativ diferite

Pentru că forma cea mai des utilizată pe piața auto românească este leasingul financiar, majoritatea persoanelor se gândesc la un sistem de creditare pentru achiziția mașinii, când aud de leasing. Ei bine, acest lucru este parțial adevărat. Din punct de vedere formal, în contractul de leasing, devii proprietar la finalul perioadei de leasing, după ce alegi să achiți suma restantă, ce a rămas după avansul plătit și achitarea taxelor lunare de folosire a vehiculului. În funcție de contract, poți alege să cumperi mașina, să o restitui la termenul stabilit sau să închiriezi alta de la dealer.

În leasingul operațional este vorba strict de închirierea unei mașini pentru o perioadă dată, contra unei sume lunare stabilite de la început. Contractul este încheiat de regulă de firme care au nevoie de mai multe mașini pentru nevoile de deplasare ale personalului și prezintă o serie de avantaje pentru acestea, printre care deducerea cheltuielilor și asigurarea service-ului de către proprietarul mașinilor, firma de leasing.

Ce avantaje ai pentru mașina închiriată?

Dacă ești un șofer bun, prudent, nu parcurgi distanțe foarte mari în mod curent și îți dorești să conduci o mașină performantă și elegantă, pe care altfel nu ți-o poți permite, închirierea sau leasingul operațional este cu siguranță pentru tine. Pe termen scurt, este o soluție convenabilă, care îți dă posibilitatea să conduci mai multe modele de mașini. Persoană fizică sau firmă, ai nevoie totuși de o anumită stabilitate financiară pentru a plăti lunar pentru un automobil care nu îți va aparține.

Însă, scapi de grija deprecierii mașinii, care rămâne strict pentru proprietar, firma de leasing. Tot aceasta se ocupă și de contractele de asigurare, de mentenanța mașinii, de service, de ITP și de toate taxele de drum. La finalul perioadei prevăzute în contract, ești obligat să restitui mașina.

Avantaje la cumpărarea mașinii

Pentru un familist, care gândește pe termen lung la eficientizarea cheltuielilor, a deține o mașină este mai avantajos, chiar dacă nu este chiar mașina visurilor tale. Poți opta pentru o mașină second hand, fiabilă, achiziționată de la un dealer de încredere, care să își facă treaba și să îți ușureze existența, mai ales dacă drumurile lungi și dese fac parte din stilul tău de viață.

Este bunul tău, nu te condiționează nimeni pentru un număr de kilometri, însă toate obligațiile de întreținere revin, desigur, în sarcina ta. Aici intră asigurări, taxe, impozite, revizii, inspecții tehnice periodice, reparații și înlocuiri de piese și consumabile.

Dacă ai o sumă economisită și poți depune un avans de peste 20% din valoarea de achiziție, cumpărarea este o opțiune firească, indiferent de soluția financiară aleasă: leasing financiar sau credit auto.

Închirierea sau cumpărarea mașinii nu sunt soluții bune sau rele în sine, ci depind de perspectiva din care sunt privite. Stilul de viață și exigențele fiecărui conducător auto imprimă nevoi diferite, iar alegerea trebuie făcută în funcție de toate considerentele de mai sus, precum și de avantajele și dezavantajele enumerate în acest articol. La Spotawheel, dealerul tău de încredere pe piața de mașini rulate, vei găsi soluții financiare adecvate stilului tău, cu ajutorul cărora poți conduce automobilul dorit, în condiții avantajoase.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!