Cu o ofertă atât de bogată pe piața auto, nu este de mirare că achiziția unei mașini este rezultatul unui complex proces de deliberare, în care trebuie să iei în calcul o mulțime de caracteristici care îți pot îndeplini în mod eficient nevoile. Mercedes-Benz GLC pare a fi o mașină proiectată pentru omul contemporan, căruia îi oferă o experiență excelentă a condusului, atât pe străzile aglomerate ale orașului, cât și off road.

Să vedem însă, în articolul de față, care sunt trăsăturile pe care renumitul producător de automobile reușește să le întrunească în acest vehicul arătos și elegant, cu linii masculine și multe elemente hi-tech. Și nu în ultimul rând, este Mercedes GLC o mașină fiabilă și sigură?

Ce înseamnă Mercedes GLC?

Numele de Mercedes GLC nu este prea greu de descifrat. Mercedes-Benz folosește notația GL pentru modelele sale SUV cu motoare clasice, iar C provine de la Mercedes C-Class cu care acest SUV premium de dimensiuni medii se mândrește în multe dintre aspectele sale. Încadrarea în clasa C ne arată că este gândit să performeze pe piață ca rival pentru BMW X3 și Audi Q5.

A fost prezentat într-un showroom în anul 2015, pentru ca în 2016 să fie lansat pe piață ca înlocuitor al modelului GLK-Class. Deși proiectanții l-au văzut ca SUV compact, a fost perceput de utilizatori ca un crossover de mărime medie.

Actualizările aduse modelului în 2019 au adus noi echipamente și tehnologii, iar motoarele hibride plug-in au fost implementate în 2021, astfel că GLC a ținut pasul cu cele mai bune modele din clasa sa. Spre deosebire de Mercedes Clasa A și GLA, care arată destul de asemănător, GLC nu pare să se încadreze în Clasa C. În realitate este un automobil premium luxos, iar cele două modele au în comun motoare, multe piese de interior și alte elemente mecanice.

Mercedes-Benz GLC și experiența la condus

Nu sunt multe opțiuni în privința motorului pentru Mercedes GLC, însă cele două opțiuni diesel asigură o excelentă fluiditate în mișcare. De asemenea, toate vin cu tracțiune integrală standard – un sistem pe care Mercedes îl numește 4MATIC. GLC se conduce ca un crossover, dar este la fel de confortabil și sofisticat ca o limuzină de lux.

GLC se simte cel mai bine atunci când este condus într-o manieră relaxată, fără griji, mai degrabă decât în excursii în forță pe șosele. Deși toate modelele au amortizoare inteligente ca dotare standard, acestea par a fi optimizate în special pentru a absorbi denivelările și a îmbunătăți confortul de rulare, mai degrabă decât pentru a oferi răspunsuri mai precise.

GLC se înclină puțin în timpul virajelor dure, dar nu atât de mult încât să se simtă deranjant și mai puțin decât Audi și Volvo. Direcția este suficient de precisă, dar se simte destul de ușoară și necesită manevre relativ largi, astfel încât să nu existe niciun impediment pentru conducerea rapidă. Este însă recomandat să apeși mai ușor accelerația și să mergi relaxat, lucru pe care Mercedes-ul îl face foarte bine.

Fiabilitate și siguranță de la Mercedes-Benz

În privința fiabilității, Mercedes-Benz GLC primește un scor bun, de 7/10, de la Vehicle History. Nu există probleme majore întâlnite la Mercedes GLC 2019, deși costurile de reparații sunt mai mari decât la modele oferite de concurență. Modelele din perioada 2016-2022 sunt toate rezonabil de fiabile pe măsură ce îmbătrânesc.

GLC este sigur, obținând un rating perfect de 5 stele la testele oficiale de impact. Este dotat standard cu frânare automată de urgență, împreună cu o cameră de luat vederi din spate. Îmbunătățirile opționale includ controlul adaptiv al vitezei de croazieră, precum și asistența la menținerea benzii de rulare.

Caracteristici hi-tech de invidiat

Unul dintre punctele forte ale Mercedes-Benz GLC este prezența caracteristicilor hi-tech care îmbunătățesc confortul, siguranța și experiența la condus. Conectarea mașinii la aplicația Mercedes Me de pe smartphone aduce o mulțime de beneficii: poți să deblochezi sau să încui ușile, să pornești motorul, să verifici presiunea din pneuri sau să monitorizezi rezervorul de benzină. Centrul infotainment este intuitiv, iar sistemul de navigație este funcționează perfect.

Mijlocul tabloului de bord este dominat de o singură bucată de lemn sau furnir negru lucios care începe chiar de sub ecranul de infotainment și coboară în jos pentru a se conecta la consola centrală. Toate acestea sunt însă eclipsată de cea mai recentă generație a Clasei C, care primește un ecran tactil vast de tip portret și o senzație mai futuristă la navigare.

Mai rămâne de spus că Mercedes GLC se comportă rezonabil în materie de consum și poți face economie bună la drumurile lungi și netede. Este deci un crossover premium care are toate atributele cu ajutorul cărora poți avea confort, funcționalitate, eficiență, fiabilitate și o experiență excelentă la condus.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!