Vrei să îți cumperi mașină, să o schimbi pe cea veche și pendulezi între ideea unui bolid proaspăt ieșit din fabrică sau a unei mașini second hand? Oricât de mult ți-ar surâde să conduci mașină nouă, sunt totuși considerente care te fac să te îndoiești că e cea mai bună soluție pentru tine. Fie că plătești pe loc sau în rate, costul ridicat nu este singurul aspect care te deranjează, dar este punctul de plecare pentru alte inconveniente. Chiar dacă îți spui că dai un ban și scapi de complicații, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Dai un ban și trebuie să ai grijă de lucru, iar asta implică asigurare CASCO obligatorie, un loc de parcare stabil și nervi de oțel în trafic, atunci când se apropie cineva puțin mai mult de caroserie. Nu mai vorbim despre starea drumurilor, care nu este de natură să te liniștească în România. Toate aceste gânduri te fac să iei în considerare achiziția unei mașini second hand. Dacă ții cont de anumite aspecte, o mașină rulată îți poate aduce multe satisfacții și nu vei regreta că ai cumpărat-o.

Costuri mult mai mici pentru mașinile second hand

În primul rând, o mașină second hand nu produce o gaură în bugetul tău sau al familiei tale. Nu ești obligat să închei asigurare CASCO la ea, o poți revinde peste câțiva ani și o poți da la schimb în achiziția unei mașini noi. Nu te doare sufletul la orice zgârietură și, dacă se întâmplă să fie avariată, se poate încadra mai ușor la daună totală, pentru care să primești despăgubiri echitabile.

Deprecierea mașinilor noi

O mașină rulată se depreciază mai puțin decât una nouă. Mașina second hand s-a depreciat deja considerabil o dată, ulterior deprecierea ținând cont de factori controlabili, cum ar fi uzura, kilometrajul, starea generală, aspectul caroseriei și anul de fabricație. Însă, în cazul unei mașini noi, deprecierea se produce imediat, chiar după primul drum și este substanțială. Practic, revânzarea ei după numai o lună de folosință, de exemplu, se va face la un preț mult mai mic decât cel de achiziție.

Conform statisticilor, există mărci care se depreciază mai mult decât altele. Potrivit CarVertical, mărcile cu cea mai mare depreciere sunt Chrysler, Audi, Seat și Skoda, pe când Porsche, Jeep și Mini își păstrează mai bine valoarea în timp. Cu toate acestea, deprecierea unei mașini noi este o problemă cu care se confruntă mulți proprietari, care au achiziționat automobilul la o valoare, iar utilizarea mașinii duce în scurt timp la scăderea substanțială a acestei valori.

Cumpără mașină second hand de la dealer și vei fi scutit de reparații frecvente

Concepția generală spune că, dacă îți cumperi mașină second hand, ți-ai făcut practic abonament la un mecanic auto, pe care îl vei vizita frecvent, vrei-nu vrei. În mare parte, este adevărat. Pentru că oamenii cumpără mașini cu vicii ascunse, manevrate haotic de foștii șoferi, cu kilometrajul măsluit, reparate cât să dea bine la o probă în fața clientului. Direct de la proprietar, de la samsari, din târgurile de mașini, din România sau din Germania, riscurile sunt mari cu o mașină rulată.

Achiziția unei mașini second hand de la dealer te scapă de multe inconveniente. Dealerul e o firmă, care nu dispare după ce ai cumpărat mașina, care lucrează în legalitate, care oferă garanție pentru vehicul și care are o prestanță de păstrat în fața clienților săi. La Spotawheel, vindem mașini rulate și ne asumăm responsabilitatea pentru calitatea lor. Toate mașinile sunt inspectate riguros și recondiționate atent, pentru a corespunde standardelor de siguranță rutieră și exigențelor consumatorilor noștri.

Primești mașina în stare perfectă de funcționare și dispui de toate informațiile necesare pentru întreținerea ei. Ai acces la kilometrajul real al automobilului și la istoricul lui pe drumurile publice. Ești sigur că ai cumpărat o mașină care nu a trecut prin accidente grave și care nu a fost folosită în taximetrie. Spotawheel oferă garanție de până la 5 ani pentru mașinile second hand vândute, ceea ce înseamnă că vei avea acoperire pentru reparații costisitoare.

În concluzie…

Alegerea între o mașină nouă și una second hand în România este o decizie importantă și implică mai multe aspecte. Deși o mașină nouă poate avea avantajele ei indiscutabile, costurile ridicate, inclusiv cele pentru asigurare CASCO și deprecierea rapidă, pot să îți pună presiune asupra bugetului. Pe de altă parte, mașinile second hand vin cu costuri inițiale mai reduse și pot oferi o alternativă atractivă. Cu o atenție sporită la detalii și cumpărând de la un dealer de încredere, poți obține o mașină second hand în stare excelentă, cu garanție și cu istoricul de întreținere verificat.

 

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!