Până la trecerea totală către o tehnologie nepoluantă, mașinile hybrid sunt astăzi soluția optimă pentru economisirea de combustibil și reducerea emisiilor. Oricând am fi de interesați însă de problemele de mediu, ne preocupă în primul rând și fiabilitatea și rentabilitatea achiziției unui automobil care este acționat atât de un motor electric, cât și de un motor pe combustie.

În acest articol vom explora avantajele unei mașini hybrid și care sunt cele mai fiabile opțiuni pe care le poți achiziționa din oferta de mașini rulate Spotawheel.

Cum funcționează o mașină hybrid?

O mașină hybrid este alimentată de un motor electric și de un motor cu ardere, care funcționează împreună sau separat. Cele două surse de energie diferite înseamnă emisii de eșapament mai mici decât mașinile convenționale pe benzină sau diesel. Modelele hybrid reprezintă un compromis între vehiculele electrice și vehiculele pe benzină sau diesel și combină cele mai bune aspecte ale ambelor. Rezultatul: emisiile sunt reduse, în timp ce autonomia la drum se menține.

Avantajele unei mașini hybrid

Datorită modului în care funcționează, există câteva avantaje cheie ale mașinilor hybrid care merită menționate înainte de a achiziționa un astfel de vehicul.

Economie de combustibil

Mașinile hybrid s-au dovedit a fi mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil decât vehiculele convenționale pe benzină/diesel, datorită îmbunătățirilor aduse reducerii greutății, aerodinamicii și unui motor mai mic. De asemenea, mașinile hybrid vor funcționa exclusiv cu motorul electric ori de câte ori este posibil, ceea ce are un impact mare asupra economiei de combustibil a mașinii.

Cheltuieli mai mici de întreținere

Mașinile hybrid sunt proiectate să reziste mai mult și să funcționeze mai bine decât mașinile pe benzină sau diesel. Au mai puține piese, ceea ce înseamnă că necesită mai puțină întreținere decât o mașină tradițională.

Materiale ușoare

Proiectanții au prevăzut pentru vehiculele hybrid materiale mai ușoare, un motor mai mic, care cântărește mai puțin, astfel încât este necesară mai puțină energie pentru a rula vehiculul. Motorul pe combustie mai mic este compensat de motorul electric, care sprijină alimentarea.

Fiabilitatea

Testele de fiabilitate făcute pe mașinile hybrid au arătat că acestea au obținut un scor superior celor pe combustibil, defecțiunile tehnice fiind mai puțin frecvente datorită structurii mecanice simplificate, cu un număr mai mic de piese.

Valoare bună la revânzare

Mașinile hibride au adesea o valoare de revânzare mai mare în comparație cu mașinile pe benzină/diesel, deoarece utilizatorii preferă un consum redus de combustibil pentru automobile. Desigur că și acest tip de vehicul va fi supus deprecierii, însă numărul mai mic de piese și cheltuielile de întreținere mai scăzute vor conta la stabilirea prețului de revânzare.

Volvo XC 90 2.0 T8 Inscription HYBRID AWD, un SUV hybrid fiabil și luxos

Cu transmisia hibridă, tracțiunea integrală și caroseria SUV-ului cu șapte locuri, Volvo XC 90 este o mașină de familie confortabilă și elegantă, construită din materiale de înaltă calitate, bine echipată, solidă și sigură. Ceea ce o definește ca mașină luxoasă este interiorul spațios, deschiderea largă a ușilor, sistemul de infotainment Sensus pe ecran tactil, pentru o cabină mai inteligentă, cu mai puține butoane pe tabloul de bord.

XC 90 funcționează bine ca mașină electrică, răspunde favorabil la un stil de condus mai relaxat, cel mai eficient mod de a obține o bună durată de viață a bateriei. Volvo este cunoscut pentru performanțele sale în materie de siguranță, și XC 90 nu face excepție. Modelul dispune de numeroase tehnologii avansate de asistență a șoferului: asistență la menținerea benzii, control adaptiv al vitezei de mers și frânare automată de urgență. De asemenea, este prevăzut și cu funcție de detectare a obstacolelor de pe traseu, prevenind astfel coliziunile. Per ansamblu, dacă vrei să faci economie la combustibil, să ai o mașină de familie elegantă, fiabilă, spațioasă și sigură, Volvo XC 90 este pentru tine.

Indiferent că alegi o mașină hybrid de top, cum este Volvo XC 90 sau optezi pentru modele mai accesibile ca preț precum Toyota RAV 4, Toyota Corolla Hybrid sau Mitsubishi Outlander PHEV Plug-In Hybrid, te vei bucura de avantajele energiei duble, de costuri mai reduse cu întreținerea automobilului și de un consum mai mic de carburanți, ceea ce, în condițiile noilor prețuri la pompă, este un aspect demn de luat în considerare la achiziție.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!