Printre preferințele în materie de modele de automobile achiziționate în 2023, care se mențin și anul acesta, se numără, desigur, SUV-urile. Din această categorie, Audi Q5, de la renumitul producător al unor vehicule de excepție, este o model care nu face compromisuri legate de tehnologie și confort. Este un SUV premium care se remarcă prin eleganță pe șosele și o experiență intuitivă a condusului, precum și prin robustețea și performanțele tehnologiei germane.

Să vedem însă, la ce ar trebui să te aștepți punctual, dacă ești interesat să beneficiezi de funcționalitatea și estetica acestui SUV luxos.

Design modern și atrăgător, fără a sacrifica utilitatea

În Audi Q5 recunoaștem liniile elegante cu care ne-a obișnuit producătorul german de automobile. Aspectul impecabil al unei mașini de lux se îmbină frumos cu robustețea unui SUV, fără a pierde din vedere caracteristicile utilitare. Grila frontală distinctivă și farurile cu tehnologie LED adaugă un element de sofisticare la exterior.

Interiorul este un spațiu rafinat, în care materialele de calitate superioară și atenția la detalii demonstrează angajamentul față de lux. Scaunele confortabile, acoperite cu piele, ajustabile electric și finisajele premium dau o senzație de confort și încântare în fiecare călătorie.

Pasagerii din spate au mai puțin spațiu decât în cazul altor SUV-uri, dar câștigă la capitolul de funcționalități ale scaunelor. Portbagajul este încăpător, potrivit pentru o familie care pleacă în vacanță.

Experiența condusului unui Audi Q5

Q5 reușește să se încadreze în poziționarea pe piață asumată de producător, aceea de SUV compact, luxos și sportiv. Manevrabilitatea este agilă și intuitivă, printre cele mai bune pentru un SUV. Călătoria este stabilă și suplă, iar habitaclul este silențios. Primele exemplare de Audi Q5 au fost concepute cu motor principal V6 de 3,2 litri. De la început s-a remarcat pentru putere și un randament general de 19 mpg.

La exemplarele din 2011 și mai recente, cel mai probabil vei găsi un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, care este mai puțin rafinat decât V6, dar totuși energic. Cu transmisia automată cu opt trepte, această combinație are un randament general lăudabil de 21 mpg în testele efectuate de Consumer Reports.

Audi Q5 integrează tehnologii avansate care îți transformă experiența de condus. Sistemul MMI Touch Response te face să te simți ca un magician care controlează totul din vârful degetelor, permițându-ți acces rapid și intuitiv la funcțiile mașinii. Ecranul tactil central este însoțit de un pilot virtual configurabil, oferind informații esențiale din câmpul vizual al șoferului.

Este Audi Q5 o achiziție fiabilă?

Audi Q5 sunt de obicei automobile fiabile dacă sunt îngrijite corespunzător, iar  intervalele de întreținere recomandate de producător sunt respectate. Audi-urile sunt rezistente la intemperii și uzura de zi cu zi, deoarece materialele interioare de calitate se curăță bine chiar și după o utilizare intensă.

Unele teste au indicat că faptul că modelele Q5 din 2017 până în 2020 au întâmpinat probleme cu sistemul start-stop, care taie puterea la relanti, dar repornește motorul odată ce începi să accelerezi. La folosirea acestui sistem, util pentru eficientizarea consumului de combustibil, proprietarii au observat o întârziere a răspunsului la accelerație și o scădere a performanțelor frânelor și servodirecției. În ciuda costurilor de reparații ridicate, modelele Audi Q5 oferă însă numeroase dotări standard de calitate premium, situându-se astfel printre cele mai prestigioase mărci de lux.

Audi Q5 impresionează prin tehnologia avansată, confortul rafinat și performanța fără compromisuri. Acest SUV elegant se ridică la înălțimea așteptărilor șoferilor, oferind o experiență de condus remarcabilă. Pentru cei care caută o combinație perfectă între stil, inovație și utilitate, Audi Q5 se dovedește a fi o alegere excelentă în lumea SUV-urilor premium.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!