Vrei să beneficiezi de puterea unui SUV, să ai viteză și confort la drumuri lungi on road și să te strecori în același timp ușor prin aglomerația orașului? Volkswagen Tiguan ar putea fi mașina pe care o cauți. Numele modelului produs de renumita marcă germană de automobile provine din combinarea a doi termeni: tigru și iguană.

În articolul de față îți vom arăta în ce măsură Tiguan are agilitatea unui tigru și stabilitatea unei iguane. La prima vedere, sunt caracteristici contradictorii, însă modelul se dovedește a fi o alegere bună pentru un SUV compact fiabil, care se comportă excelent pe șosea și reacționează bine în condiții variate de condus.

Cui se adresează Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan este un crossover care îmbină caracteristicile unui SUV cu cele ale unei mașini de oraș. În timp ce alte SUV-uri compacte pun accent pe utilitatea potrivită pentru familii, acest Volkswagen este recunoscut pentru calitatea impresionantă a construcției, interiorul de ultimă generație și manierele rutiere sofisticate. Deși piața auto nu este obișnuită cu un crossover mic de la un producător european, Tiguan acoperă cu siguranță nevoile șoferilor într-un mod asemănător unui Honda CR-V, deși nu este la fel de luxos ca un crossover de lux precum Audi Q5. Din acest punct de vedere, Tiguan are însă de câștigat prin prețul accesibil.

Modelul de SUV compact de la Volkswagen rămâne totuși o mașină de familie, proaspăt întemeiată, cu perspective de lărgire sau o familie cu copii. Este potrivită pentru drumuri prin orașul aglomerat, pentru naveta zilnică spre școală și serviciu, la drum lung, pentru vacanțe și face față și off road, pe drumuri de țară rezonabile.

Poate fi și o mașină de business ideală pentru distanțe mari și deplasări între orașe. Designul său inspirat din SUV-ul mai mare, Touareg, cât și din hatchback-ul compact al modelului Golf, ușurința la condus și stabilitatea sunt atribute ale versatilității la utilizare.

Cum se simte Tiguan la condus?

Experiența pe scaunul șoferului este confortabilă și plăcută. Scaunul are posibilități multiple de reglare, iar volanul se mișcă atât pentru înălțime, cât și ca rază de acțiune, ceea ce facilitează găsirea unei poziții ideale pentru condus. Vei avea o vedere de la înălțime asupra drumului, o vizibilitate bună, care compensează pentru oglinzile exterioare mici și unghiurile moarte.

Dispunerea comenzilor este excelentă, iar acestea sunt ușor de utilizat în mișcare. Mașina rulează lin, cu zgomot minim de vânt și de drum, fapt pentru care toți cei aflați la bord ar trebui să se simtă confortabil.

Performanțele motoarelor Volkswagen Tiguan

De la lansarea sa pe piața românească în 2008, Volkswagen Tiguan a cunoscut o serie de îmbunătățiri și ajustări în funcție de preferințele utilizatorilor și problemele tehnice ivite la folosința îndelungată, care au avut ca scop creșterea fiabilității. Astfel, în oferta de mașini rulate Spotawheel se regăsesc atât modele de înmatriculare 2011-2012, cât și variante premium 2018-2019, la prețuri accesibile.

Un motor de 1,4 litri a lansat gama, dar de obicei un motor atât de mic ar fi nepotrivit pentru o mașină cu dimensiunile lui Tiguan. Cu toate acestea, motorul de 1,4 litri TSI este un motor puternic, deoarece folosește încărcătoare duble, ceea ce înseamnă că produce o putere impresionantă de 150 CP. În versiunea 1.4 TSI, emisiile de CO2 scad la 156 g/km, în timp ce economia crește de la 35 mpg la 42 mpg cu versiunea cu tracțiune față.

Ulterior, tot pe benzină, un motor 2.0 TSI are 170 CP și un timp de 0-62 mph de 8,5 secunde. Cel mai puternic model este 2.0 TSI cu 200 CP – același motor care folosit în Golf GTI 2005. Este disponibil în versiunea Sport sau R Line și propulsează Tiguan de la 0 la 62 mph în 7,9 secunde, în timp ce economia este de 32 mpg.

Diferențe considerabile înregistrează motoarele diesel, cu performanțe mai ridicate în cazul Tiguan 2.0 TDI, disponibil în două puteri, de 140 CP sau 170 CP. Are o capacitate de rulare mai mare decât oricare dintre cele pe benzină și, prin urmare, chiar și versiunea cu putere mai mică se simte mai viguroasă în mișcare.

Siguranță și fiabilitate

În materie de siguranță, cu Volkswagen Tiguan nu ai motive de îngrijorare. SUV-ul a primit un punctaj de top cinci stele Euro NCAP, scor foarte bun pentru un SUV compact, și un punctaj de patru din cinci pentru protecția copilului. Echipamentul standard de siguranță include airbag-uri frontale și cortină, airbag-uri laterale opționale, plus un program electronic de stabilitate și ABS cu distribuție electronică a forței de frânare.

Volkswagen Tiguan este un SUV compact care se bucură de o reputație solidă în ceea ce privește fiabilitatea. Cu un design elegant, caracteristici tehnologice avansate și un motor durabil, este o alegere atractivă pentru cei care doresc un vehicul fiabil în segmentul SUV-urilor compacte.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!