BMW X1 a fost lansat pe piață în anul 2009, pentru a acoperi nevoia unui crossover compact, la un preț accesibil, cu un consum mic și performanțe ridicate, specifice brandului german. Succesul de care s-a bucurat pe piața europeană de la lansare și până în prezent demonstrează că inginerii proiectanți de la BMW au avut o intuiție bună cu acest model.

De asemenea, pe piață există o ofertă de BMW X1 rulate, la care cererea răspunde pozitiv, ceea ce dovedește fiabilitatea acestor automobile. Dar să vedem care sunt punctele forte la condusul unui BMW X1 și la ce caracteristici ar trebui să fii atent atunci când achiziționezi o mașină second hand din acest model.

Un crossover compact pentru cerințele omului modern

BMW și-a obișnuit clienții cu performanță și tehnologie modernă, cu lux și eleganță. Modelul X1 propune șoferilor o variantă accesibilă și economică, cu funcționalități asemănătoare SUV-urilor puternice ale mărcii și un design premium similar. BMW X1 este însă mai mic, consumă puțin și are emisii decente. Majoritatea modelelor de pe piață în categoria mașinilor rulate sunt diesel, pentru a răspunde cererii ridicate de astfel de motoare.

În ciuda interiorului său îngust, BMW X1 a fost gândită pentru cei care aveau nevoie de un vehicul mai mic pentru conducerea urbană, chiar și pentru familii. Se comportă bine și în călătoriile lungi. Unul dintre neajunsuri, dacă vorbim despre o mașină de familie, este însă spațiul interior destul de redus pentru pasagerii din spate. Însă, dacă nu au mai multe de 1,80 m, acest dezavantaj nu este nicidecum o problemă majoră, mai ales că următoarele generații de X1, de la lansare, au încercat să pluseze cu alte caracteristici utile.

Experiența condusului unui BMW X1

BMW X1 are un interior elegant și rafinat, cu mult spațiu pentru șofer, o poziție înaltă, atât de apreciată în clasa SUV-urilor, și un panou de infotainment inteligent și cu multe funcționalități. Este disponibilă atât în varianta cu tracțiune pe două roți (sDrive), cât și în cea cu tracțiune pe patru roți (xDrive), producătorii lui X1 permițându-le șoferilor să aleagă între economie și performanță. Pentru drumurile din România și pentru un comportament decent off-road recomandăm varianta xDrive. Oricum, toate modelele X1 sunt economice în materie de consum de combustibil.

BMW X1 are un motor silențios, iar zgomotul vântului și al drumului sunt bine amortizate. Este stabilă în curbe, însă nu are performanțele off road ale SUV-urilor puternice produse de BMW și nici spațiul generos al acestora.

La 420 de litri, spațiul portbagajului este chiar generos, peste cel al unui Nissan Qashqai obișnuit. Spătarele banchetei din spate sunt reglabile, împărțite și pliate 40/20/40. Cu spătarul înclinabil al banchetei din spate împins până la capăt, spațiul portbagajului ajunge până la 480 de litri.

La ce trebuie să fii atent când cumperi un BMW X1 rulat?

Când testezi un X1, fii atent la orice fel de fum din țeava de eșapament. Un mic puf negru la accelerație puternică este acceptabil, însă orice alt fel de fum ar trebui considerat un semn al unor probleme mai profunde cu motorul. De asemenea, orice zgomote neobișnuite ale motorului pot indica o defecțiune a lanțului de distribuție. Achiziția de la un dealer autorizat de mașini second hand precum Spotawheel înlătură aceste neajunsuri, întrucât înainte de punerea în vânzare, automobilele trec printr-o revizie tehnică riguroasă, certificată și de garanția care însoțește tranzacția.

Este BMW X1 o mașină fiabilă?

Pentru promisiunea eleganței, performanței și reputației brandului BMW, X1 este cu siguranță o alegere excelentă pentru cumpărătorii care își doresc o mașină accesibilă, cu o calitate garantată a tehnologiei germane premium și cu funcționalități care se adresează omului modern, orientat către economie de combustibil și emisii reduse. Motoarele BMW sunt recunoscute pentru rezistența și fiabilitatea pe termen lung, însă după aproape 150.000 de km ar trebui să te preocupe componentele din plastic.

În rest, pentru drumurile tale prin oraș și chiar în vacanțe și călătoriile lungi pe șosele, poți conta pe un crossover compact, o mașină de familie economică și elegantă, care întrunește trăsăturile de fiabilitate și siguranță cu care firma BMW și-a obișnuit clienții.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, depunem eforturi pentru a reda clienților încrederea pierdută în dealerii de mașini rulate.

Mașinile pe care le avem la vânzare au trecut de verificările noastre, cu cele mai stricte criterii de pe piață, criterii care înseamnă că doar 1 din 10 mașini verificate ajunge în oferta noastră.

Avem încredere în procesele noastre și în oamenii noștri și credem în transparență fără egal, așadar oferim un raport tehnic scris cu peste 200 de puncte de inspecție. Ca să știi ce cumperi.

Pentru siguranța și confortul tău, oferim opțiunea de a-ți cumpăra mașina de pe propria canapea, cu drept de rambursare integrală a banilor și livrare oriunde în țară!

De asemenea, rămânem alături de tine după cumpărare, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!