Care dintre SUV-urile din Țara Soarelui-Răsare merită recomandate? Cât costă ele ca mașini rulate? Vezi lista noastră cu cele mai bune SUV-uri japoneze.

De ce SUV-uri? Pentru că, dintre primele trei cele mai bine vândute mașini din lume în 2021, două au fost SUV-uri.

De ce japoneze? Pentru că toate dintre cele mai bine vândute șase mașini din 2021 au fost japoneze.

Ce SUV japonez ar trebui să aleg?

Piața SUV-urilor e una generoasă. Ai variante de toate formele și dimensiunile, așa că și lista noastră e foarte variată. Sigur vei găsi ceva și pentru tine, în funcție de nevoi, gusturi și buget, desigur. Așa că hai să vedem care sunt cele mai populare și recomandate șapte modele.
De ce șapte? Pentru că mai puține erau prea puține și pentru că suntem sătui de articole de tip “Top 10”.

cel mai bun suv japonez

  1. Toyota RAV4

Cel mai bun SUV japonez… sau, cel puțin, cel mai bine vândut SUV japonez, este Toyota RAV4, care a fost și cea mai vândută mașină din lume în 2021. Ajunsă la a cincea generație, RAV4 e pe piață din 1994 și a evoluat dintr-o mașină distractivă și aventuroasă, într-un SUV compact mai serios, cu un aspect mai agresiv. A patra generație oferă o mai bună varietate de motorizări și, dacă ești în căutarea unui SUV diesel, ar trebui să știi că a cincea generație de RAV4 (începând cu 2018) a renunțat la motoarele diesel. Deși cea mai recentă generație este puțin mai mare, spațiul în plus la interior e neglijabil. Ce nu e așa de neglijabil e creșterea spațiului pentru bagaje, deoarece a cincea generație oferă 580 de litri în portbagaj, cu 79 de litri mai mult față de generația precedentă. Cât costă SUV-ul compact de la Toyota? Pregătește-te pentru prețuri începând cu 20.000 EUR pentru unul în stare bună.

cel mai bun suv japonez

  1. Honda CR-V

CR-V este unul dintre cei mai mari rivali ai Toyota RAV4 la titlul de cel mai bun SUV japonez. Convinge prin spațiul interior și prin confort. Ca și în cazul RAV4, cea de-a patra generație (2011-2016) oferă mai multe variante de motorizare, însă merită notat că nu au existat versiuni hibrid în ofertă înainte de faceliftul din 2019 al celei de-a cincea generații (2016-2022). Cu 497 de litri, a cincea generație a Honda CR-V oferă mult mai puțin spațiu în portbagaj decât generația anterioară, care oferă 589 de litri. Prețuri: 16-36.000 EUR.

cel mai bun suv japonez

  1. Nissan Juke

Hai să schimbăm puțin atmosfera în lista cu cele mai bune SUV-uri japoneze, vorbind despre Nissan Juke. Un model intrat în producție în 2010, al cărui design a fost (și încă este) unul controversat. Deși părerile cu privire la aspect tind să se plaseze la o extremă sau cealaltă (oamenii ori îl urăsc, ori îl iubesc), Juke a rezistat bine în timp. Prima generație a fost pe piață nu mai puțin de nouă ani, cu un singur facelift în tot acest timp. Variantele de motorizare nu sunt strălucite în cazul acestui model. Practic, ai de ales între mai multe niveluri de putere ale aceluiași motor pe benzină de 1,6 litri sau ale aceluiași motor diesel de 1,5 litri. Faceliftul din 2014 a venit și cu un benzinar de 1.2, care n-a impresionat pe nimeni, dar măcar consumă mai puțin. Un alt minus al lui Juke este spațiul pentru bagaje, cu un dezamăgitor volum al portbagajului de 354 de litri. Dar deh… e un crossover subcompact. Prețuri: 

8-18.000 EUR.

cel mai bun suv japonez

  1. Honda HR-V

A doua generația a lui Honda HR-V a debutat în 2013 și a rămas în producție până în 2021. A reprezentat o îndepărtare stilistică de aspectul ciudat al primei generații, dar tot nu e printre cele mai arătoase mașini de pe stradă. Desigur, depinde de gusturile fiecăruia. Un interior spațios,  un portbagaj satisfăcător de 453 de litri, direcția precisă, confortul ridicat chiar și pe drumuri denivelate și lipsa problemelor legate de defecțiuni reprezintă avantajele HR-V. Chiar și fanii diesel vor găsi ceva în gama de motorizări (1.6 i-DTEC cu 120 cp), spre deosebire de Toyota RAV4. Ca și în cazul CR-V, o variantă hibridă a fost introdusă abia odată cu faceliftul (2018). Prețuri: 15-20.000 EUR.

cel mai bun suv japonez

  1. Nissan Qashqai

Un alt concurent de vârf la titlul de cel mai bun SUV japonez, Qashqai este cel mai bine vândut SUV compact din Europa. Numele neobișnuit probabil că nu l-a ajutat să crească în popularitate, dar designul discret și elegant și marea varietate de motorizări cu siguranță da. Totuși, dacă vrei să protejezi mediul prin mașina pe care ți-o alegi, trebuie să știi că nu au existat versiuni hibride ale Qashqai până la lansarea celei de-a treia generații (2021). De asemenea, ar trebui să încerci să eviți modelele diesel, deoarece s-a descoperit că au probleme cu emisiile. Prețuri: 11-28.000 EUR.

cel mai bun suv japonez

  1. Suzuki Vitara

Vitara este un nume bine cunoscut pentru fanii off-road de pe mapamond. Dar, cum toată lumea a înnebunit după SUV-uri și crossovere, Suzuki a început să se îndepărteze de caracterul dur al Vitara spre sfârșitul anilor 2000 și l-a abandonat complet odată cu lansarea cele de-a patra generații, în 2014. Precum în cazul Toyota RAV4 și al altor modele de la alte mărci, Suzuki a încetat să mai ofere motoare diesel pe Vitara în 2018, odată cu lansarea faceliftului și introducerea de variante hibride. Așadar, dacă ești în căutarea unui diesel, uită-te la Vitara de dinainte de 2018. Prețuri: 13-25.000 EUR.

cel mai bun suv japonez

  1. Mazda CX-5

CX-3 este un model de succes, dar nu se laudă cu un interior atât de spațios. Așa că, dacă îți place aspectul Mazda dar îți trebuie mai mult spațiu, CX-5 ar putea fi cel mai bun SUV japonez pentru tine. Aici, designul dinamic se îmbină perfect cu direcția bună și sigură. De asemenea, motorizările dau performanțe bune pentru CX-5. Pe lângă 2.0 cu 160 sau 165 cp, poți găsi un 2.5 cu nu mai puțin de 192 cp. Există și dieseluri și acestea sunt cele mai populare în România, în ciuda impozitului mai mare pentru capacitatea cilindrică de 2,2 litri. Un CX-5 bun costă începând cu 16.000 EUR.

Mai există și alte modele bune pe piață

Când cauți cel mai bun SUV japonez, merită să iei în calcul și Nissan X-Trail, Subaru Forester sau Mitsubishi ASX. Oricum, sigur am omis câteva care ar putea fi printre preferatele voastre. Indiferent ce model alegi, încearcă să găsești cel mai bun exemplar. Și cel mai ușor este să cauți unul la Spotawheel.

Meriți o mașină mai bună


La Spotawheel, redefinim conceptul de „încredere” în segmentul auto!

Vindem mașini certificate care îndeplinesc cele mai stricte criterii de pe piață.

Deoarece ne respectăm principiile de transparență fără egal, oferim raport tehnic scris cu peste 200 de puncte, pentru ca tu să știi totul despre ce vrei să cumperi.

Îți aducem mașina la ușă pentru test drive sau, pentru siguranță maximă, îți oferim posibilitatea de cumpărare fără contact, cu drept de rambursare integrală și livrare gratuită în toată România!

Și rămânem alături de tine, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!