a treia generatie ford focus facelift

Ford Focus este o mașină compactă (segmentul C) aflată în producție din 1998. Este un model mereu popular în Europa și a trecut prin mai multe restilizări peste ani, pentru a ține pasul cu trendurile în schimbare și cu preferințele consumatorilor. Și-a creat o reputație de mașină sigură și fiabilă și a primit numeroase premii pentru dotările sale de siguranță și performanțele sale. Ford Focus este o mașină în general bună și versatilă, adecvată pentru o gamă largă de șoferi și necesități.

A treia generație Ford Focus (2011-2018)

a treia generatie ford focus facelift

A treia generație Ford Focus, introdusă în 2011, a fost un model cu un succes deosebit, care oferă o varietate de dotări și opțiuni atrăgătoare pentru o gamă largă de cumpărători. Este disponibil ca berlină, hatchback și combi și este renumit pentru designul său elegant și modern. În acest articol, o să ne focusăm (ha ha) pe versiunea hatchback, care e cea mai populară. Această generație a marcat și lansarea lui Ford Focus Electric, prima versiune electrică de pe piața europeană a acestei mașini. De asemenea, a treia generație Ford Focus dispune de o varietate de dotări de tehnologie avansată și de siguranță, inclusiv Ford SYNC, un sistem care permite controlarea fără mâini a funcțiilor telefonului și funcțiilor audio, precum și cameră pentru marșarier și senzori de parcare.

Motoare disponibile pe a treia generație Ford Focus

Când vine vorba despre motoare, a treia generație Ford Focus oferă numeroase opțiuni cumpărătorilor europeni. Motor pe bezină standard este un 1.6 în patru cilindri, dar există și opțiuni de motorizări supraalimentate, inclusiv EcoBoost-ul de un litru care a câștigat mai multe premii. Motoarele sunt conectate la o transmisie manuală în șase trepte sau la una automată în tot atâtea trepte. Iată gama completă de motorizări:

  • 1.0 EcoBoost (benzină, 100 cp, 125 cp și 138 cp, începând din 2012)
  • 1.5 EcoBoost (benzină, 150 cp și 182 cp, începând din 2015, când a înlocuit 1.6 EcoBoost cu aceleași variante de putere)
  • 1.6 Duratec Ti-VCT (benzină, 85 cp, 105 cp și 125 cp, scos din gamă în 2016)
  • 1.5 TDCi Duratorq (diesel, 95 cp, 105 cp și 120 cp, începând din 2014)
  • 1.6 TDCi Duratorq (diesel, 95 cp, 105 cp și 115 cp, scos din gamă în 2016)
  • 2.0 TDCi Duratorq (diesel, 150 cp, 163 cp și 185 cp)
  • Ford Focus Electric (baterie de 23 kWh, crescută la 33,5 KWh în 2017)
  • De obicei, în industria auto actualizările privind motoarele sunt sincronizate cu lansarea facelifturilor. Dar, după cum vedeți mai sus, Ford a venit cu multe modificări în gama de motorizări pe întreaga durată de viață a celei de-a treia generații.

    Plusurile pentru a treia generație Ford Focus

    Unele dintre aspectele pozitive majore ale acestei generații de Ford Focus este manevrabilitatea și ținuta de drum. Mașina este cunoscută ca una cu o manevrabilitate echilibrată, cu o ținută de drum comodă. De asemenea, oferă un consum bun, în special în cazul motorizărilor EcoBoost, care sunt renumite pentru emisiile reduse și eficiența înaltă. A treia generație Ford Focus oferă și mult spațiu interior, fiind o alegere bună pentru familii și cei care caută mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje. Portbagajul are un volum de 362 de litri.

    Minusurile pentru a treia generație Ford Focus

    a treia generatie ford focus facelift interior

    A treia generație Ford Focus vine și cu unele minusuri, principalul fiind calitatea slabă a materialelor de la interior. Multe recenzii menționează că materialele din habitaclu par ieftine și nu se ridică la înălțimea unora dintre rivali. În plus, sistemul de infotainment a fost criticat ca fiind depășit și nu foarte prietenos cu utilizatorul. Motorul diesel 1.5 TDCi este cunoscut cu probleme la turbosuflantă, la injectoare și la sistemul DPF, iar pentru motoarele 1.6 EcoBoost a existat o rechemare pentru risc de incendiu din cauza unei probleme cu răcirea. Au fost raportate 29 de astfel de incidente în SUA și Canada, dar Ford a renunțat la acest motor în 205 și problemele, evident, au dispărut.

    Ce Ford Focus să cumpăr?

    Păi, probabil nu cel cu motor de 1.6 EcoBoost din primii ani de producție, bineînțeles. Dacă ești setat pe diesel, merită spus că modelul facelift din a treia generație Ford Focus a primit îmbunătățiri în privința motoarelor diesel, precum și alte dotări care au îmbunătățit experiența generală de condus. Așadar, acesta e considerat mai puțin problematic decât modelul de dinainte de facelift.

    Mergând pe ideea modelului facelift, cea mai fiabilă opțiune de motor pentru a treia generație Ford Focus e considerată 1.0 EcoBoost. Motorul este renumit pentru consum și emisii reduse și a fost lăudat atât de experți, cât și de proprietari. După cum am spus mai devreme și după cum am subliniat și în articolul despre Ford Fiesta, ăsta e motorul pe care trebuie să-l alegi pentru orice model compact Ford.

    Prețuri pentru a treia generație Ford Focus la mâna a doua

    Vorbim despre o mașină foarte populară, prin urmare există multe modele din a treia generație pe piață și nu ar trebui să ai probleme în a găsi unul în bugetul tău. Dar nu uita recomandarea noastră generală de a alege întotdeauna cea mai bună mașină pe care ți-o permiți (una care a fost bine îngrijită și căreia i s-au făcut reviziile la timp). Momentan, vei găsi a treia generație Ford Focus în variantă hatchback la prețuri între 8000 și 14000 de euro. Ne referim aici doar la modelul facelift, pentru că modelul de dinainte e deja cam bătrân.

    Care sunt alternativele?

    Segmentul C e unul deosebit de aglomerat în Europa, așa că ai de unde alege dacă nu vrei un Ford Focus. Suspecții de serviciu printre rivali sunt Volkswagen Golf, Opel Astra, și Renault Megane. Toate acestea sunt cunoscute pentru habitacluri de calitate, tehnologie avansată și consum bun. Alte variante de luat în calcul ar fi SEAT Leon, Peugeot 308 și Honda Civic.

    Meriți o mașină mai bună


    La Spotawheel, redefinim conceptul de „încredere” în segmentul auto!

    Vindem mașini certificate care îndeplinesc cele mai stricte criterii de pe piață.

    Deoarece ne respectăm principiile de transparență fără egal, oferim raport tehnic scris cu peste 200 de puncte, pentru ca tu să știi totul despre ce vrei să cumperi.

    Îți aducem mașina la ușă pentru test drive sau, pentru siguranță maximă, îți oferim posibilitatea de cumpărare fără contact, cu drept de rambursare integrală și livrare în toată România!

    Și rămânem alături de tine, cu o garanție gratuită de până la 5 ani!

    Pentru că meriți o mașină mai bună și noi credem în asta!